5 bijzondere bestemmingen voor je huwelijksreis


1. Finland
Willen jullie op huwelijksreis binnen Europa en houden jullie van de natuur en op avontuur gaan? Dan is Finland een mooie bestemming. Finland telt tal van prachtige nationale parken waar jullie helemaal kunnen onthaasten en tot rust kunnen komen van de hectische periode rondom de bruiloft. Houden jullie van dieren? In Finland leven onder anderen beren, wolven en veelvraten in het wild. Boek een wildlife tour om deze dieren te spotten in hun natuurlijke leefomgeving. Geniet van de schitterende uitgestrekte meren, de enorme naaldbossen en ga je op het juiste moment dan kunnen jullie het noorderlicht misschien nog wel samen bewonderen. Hoe romantisch!

2. Berlijn
Berlijn als bestemming voor je huwelijksreis? Absoluut! Vooral als jullie liever een mini-moon houden dan de traditionele lange, verre honeymoon. Berlijn is helemaal hot en happening! Houden jullie van lekker eten en drinken? Genoeg mooie, hippe eettentjes en barretjes waar jullie tot in de late uurtjes samen kunnen genieten! Ook kun je je hart ophalen in Berlijn als je van shoppen houdt! De nieuwste mode vind je hier in leuke, aparte winkeltjes. Natuurlijk is er ook genoeg te doen als jullie van kunst en cultuur houden. Breng bijvoorbeeld een middag door op het museuminsel, een eiland in de stad waar je de belangrijkste kunstmusea van Berlijn vindt.

3. Maleisië
Bij een huwelijksreis naar Azië denk je al snel aan bijvoorbeeld Bali, witte bounty stranden en uit een kokosnoot drinken met een rietje terwijl je in een hangmat ligt. Dit kun je ook doen in Maleisië! Als je een honeymoon wilt waarbij jullie heerlijk op de mooiste stranden willen luieren en genieten van luxe resorts, is dit hier te regelen. Maar wil je wat meer zien en doen, dan is Maleisië ook zeker een aanrader! In de jungle in West-Maleisië is van alles te zien en te beleven en wanen jullie je een echte Tarzan en Jane! Of trek de binnenlanden in om meer te weten te komen over de lokale bevolking en de cultuur van het land. Ook de hoofdstad Kuala Lumpur is zeker een bezoekje waard!

4. Kenia
In Nairobi ligt het unieke Giraffe Manor. Dit is een luxe landhuis waar je kunt verblijven. Het bijzondere is dat er rondom het landhuis Giraffen rondlopen! Je mag de dieren twee keer per dag zelf voeren, en een begeleide tour door het reservaat is bij je verblijf inbegrepen. In de omgeving zijn nog veel meer wilde dieren te zien als je op safari gaat. Ook kun je een helikopter vlucht boeken waarbij je over Mount Kenia vliegt! Speciaal aanbevolen voor avontuurlijke bruidsparen!

5. Sicilië
Wat dichter bij huis, maar zeker de moeite waard is het prachtige Sicilië. Op warme, zwoele zomeravonden genieten jullie van een heerlijk glas Italiaanse wijn en de romantische ambiance. Sicilië heeft naast heerlijk eten en drinken ook veel moois om te zien te bieden. Het eiland heeft vele volkeren gekend in de geschiedenis, en dan zie je terug in de kunst en de historische bouwwerken. En wat te denken van de vulkaan de Etna? Die kun je zelfs beklimmen als je wilt. Een auto huren en samen het eiland verkennen is zeker aan te raden! Daarnaast kent het eiland veel mooie stranden waar je kunt luieren en onthaasten.

Liefs, Elske

Foto credits: 123rf.com