Trouwen in de herfst of winter

Trouwen in de winter kan heel erg bijzonder zijn. Door de corona crisis zien we dat veel bruiloften verschoven worden naar de herfst en winter, daarom willen we jullie laten zien dat trouwen in de herfst of winter ook kan en dat is nog extra romantisch ook!

Met de juiste styling kan jullie trouwdag net zo tof of zelfs veel toffer worden dan in de zomer. Er zijn namelijk zo veel mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren die past bij jullie en jullie trouwlocatie. Jullie planning was om in de lente of zomer te trouwen, hoewel ik begrijp dat het lastig kan zijn om een bepaalde beeld los te laten, wil ik jullie graag een aantal tips geven en proberen te inspireren om toch voor een herfst- of winterbruiloft te gaan; het kan zo magisch zijn.

Tip 1. Heb je al een Pinterest bord aangemaakt voor je bruiloft? Maak dan een nieuwe bord aan voor jullie herfst- of winterbruiloft. Gebruik de zoekterm: 'winterbruiloft inspiratie' of 'winter wedding', ik weet zeker dat jullie helemaal enthousiast zullen worden van de mogelijkheden. Veel lichtjes, kaarsjes en warmte; alles is magischer in de winter!!! Qua kleur is er ook van alles mogelijk denk bijvoorbeeld aan blauwe tinten (Pantone kleur van dit jaar), deep rode/oranje kleuren, goud, zilver of koper, maar ook pastel en zachte tinten kunnen werken.

Tip 2. Denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Het voordeel van een herfst- of winterbruiloft is dat je al weet dat de bruiloft binnen gehouden moet worden. Er zijn dus geen plan A, plan B en onzekerheden nodig. We hopen altijd op mooi weer in de lente en zomer, maar eigenlijk moet je altijd een plan B geregeld hebben, je weet immers nooit wat het weer zal doen.

Tip 3. Laat je adviseren door je locatie. Ze hebben immers vaker herfst- en winterbruiloften mogen organiseren en kunnen jullie daarom goed adviseren. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld de dag al eerder starten, jullie hoeven namelijk geen rekening te houden met het licht en de hitte en kunnen dus langer genieten met jullie familie en vrienden. Slot Doddendael heeft in elke binnen ruimte een open haard; super romantisch!

Tip 4. Huur een bruiloftstylist in. De stylist gaat met jullie in gesprek en wil jullie leren kennen om zo samen tot een stylingplan te komen. Waar gaat jullie hart sneller van kloppen? Rustieke, stoere elementen, of juist romantische pasteltinten? Een stylist zorgt ervoor dat hetgene dat jullie voor ogen hebben gerealiseerd wordt! Zo wordt jullie bruiloft echt een unieke belevenis, voor jullie zelf, maar ook voor jullie vrienden en familie!

Tip 5. Een buiten bruiloft in de herfst of winter is ook mogelijk. Met behulp van stretchtenten en heaters kunnen jullie vooralsnog buiten een bruiloft plannen. De ceremonie en borrel kunnen makkelijk buiten gehouden worden. Een kant van een stretchtent kan naar beneden gespannen worden waardoor het lekker warm blijft. Dekentjes voor de gasten en een leuke bontje/jasje voor de bruid, in plaats van limonade bij ontvangst kunnen jullie bijvoorbeeld glühwein en warme chocolade melk uitserveren. Gezellige lichtjes onder de tent zorgen voor nog meer magie en sfeer.

Indien jullie voor een herfst- of winterbruiloft kiezen, hoeven jullie niet nog 1 jaar te wachten! Ik denk ook dat iedereen heel veel zin heeft om feest te vieren en bij elkaar te mogen zijn na deze gekke en moeilijke tijd! Ik zou zeggen: struin nog even lekker Pinterest af, heerlijk dagdromend over jullie bruiloft... En bedenk, BEST DAY EVER Events helpt je graag met alles wat er bij een bruiloft komt kijken, ook de styling!

Foto credits: Odiza fotografie