Waarom een weddingplanner inhuren?

De ceremoniemeester is degene die op jullie trouwdag alles in goede banen leidt en zorgt dat alles op tijd en op de juiste plek gebeurt. Een belangrijke en eervolle taak, maar ook een erg stressvolle! Vaak wordt er aan een familielid of goede vriend of vriendin gevraagd deze taak op zich te nemen. Hiervoor kies je niet de eerste, de beste uit, maar juist dat familielid of die goede vriendin die een kei is in organiseren en een goed overzicht kan bewaren. Diegene zal zich enorm vereerd voelen en het graag voor jullie doen! Maar... waarom zou je niet een professionele ceremoniemeester inhuren? Lees het in dit blog!

Je vriendin of familielid is ook gast op jullie bruiloft
Hoe eervol en belangrijk de taak van ceremoniemeester ook is, je wilt ook dat je beste vriendin of familielid net als de andere gasten van jullie bruiloft kan genieten en alles mee kan maken. Juist degene die dicht bij je staan maken het zo’n mooie dag en zouden alle mooie momenten mee moeten maken. De ceremoniemeester is echter de hele dag bezig met alles in goede banen te leiden, problemen op te lossen en aan het overleggen met bijvoorbeeld de catering. Het zou toch jammer zijn als ze daardoor leuke momenten mist en weinig op groepsfoto’s staat?

Ceremoniemeester zijn is afzien..
Je moet heel vroeg opstaan, om te zorgen dat alles op de locatie in orde is en om eventueel nog de laatste puntjes op de i te zetten. Je moet gasten buiten opwachten, wat de weersomstandigheden ook zijn. Maar als de ceremoniemeester een goede vriendin of een familielid is, wil ze natuurlijk ook gekleed gaan als gast, in een mooi jurkje, hakschoenen aan en het haar in een prachtig kapsel. Lastig te combineren met de werktijden van een ceremoniemeester en het in weer en wind gasten opwachten.

Een professional is herkenbaar voor gasten en leveranciers
Wanneer je een professionele ceremoniemeester inhuurt zal ze er niet precies zo als je gasten uitzien. Natuurlijk wel heel stijlvol en passend voor de gelegenheid, maar net een tikje zakelijker dan bijvoorbeeld je beste vriendin. Dit heeft als voordeel dat het voor je gasten en de leveranciers snel duidelijk is bij wie ze terecht kunnen voor vragen of problemen.

Ervaring is onbetaalbaar!
Natuurlijk kost het inhuren van een professionele ceremoniemeester meer dan het laten doen door een vriendin of familielid. Maar een professionele ceremoniemeester heeft ervaring met het vak, een professional ademt bruiloften. Hij of zij is beroepsmatig met bruiloften bezig en denkt vaak aan zaken waar je zelf niet zo snel aan zou denken, kan anticiperen en snel schakelen om onverwachte problemen op te lossen. Zo zorgt een professionele ceremoniemeester ervoor dat jij die kleine problemen niet eens merkt, jij kan volledig van jullie Best Day Ever genieten! Dat is het wel waard toch?

BEST DAY EVER Events heeft veel ervaring met het ceremoniemeesterschap en weet er een perfecte dag voor jullie van te maken!

Liefs, Elske


Foto credits: Fotosolo & Alexandra Vonk