Jouw droombruiloft plannen: een leuke en makkelijke gids

Het plannen van je bruiloft hoeft niet stressvol te zijn. Met onze eenvoudige en leuke gids maak je van jouw trouwdag de mooiste dag van je leven. Laten we samen stap voor stap jouw droombruiloft plannen!


Stap 1: Budgetteren maar! – slimme tips voor je bruiloftsbudget

Begin met het realistisch vaststellen van je budget. Dit is cruciaal voor alles: van de trouwlocatie tot de bruidstaart. Overweeg een expert zoals BEST DAY EVER Events voor advies over budgetbeheer of gebruik handige budgettools en apps om je uitgaven bij te houden.


Stap 1: Budgetteren maar! – slimme tips voor je bruiloftsbudget

Begin met het realistisch vaststellen van je budget. Dit is cruciaal voor alles: van de trouwlocatie tot de bruidstaart. Overweeg een expert zoals BEST DAY EVER Events voor advies over budgetbeheer of gebruik handige budgettools en apps om je uitgaven bij te houden.


Stap 2: De perfecte satum – hoe kies je die?

De datum is belangrijk. Denk aan het seizoen, speciale datums voor jullie als stel, en de beschikbaarheid van gasten. Veel trouwlocaties zijn al ver van tevoren volgeboekt, dus begin tijdig met zoeken.


Stap 3: Wie nodig je uit? – maak een fantastische gastenlijst

Je gastenlijst bepaalt de sfeer van je feest. Wil je een intieme bruiloft of een groot feest? Bedenk: meer gasten betekent een groter budget. Een handige tip voor het kiezen van daggasten: nodig mensen uit met wie je regelmatig (dus niet alleen bij verjaardagen) contact hebt.


Stap 4: Kies een betoverende locatie

De locatie zet de toon. Van kastelen tot stranden, er zijn talloze mogelijkheden. Overweeg open top trouwlocatie dagen om verschillende locaties te bezoeken.

Trouwlocatie Gelderland Slot Doddendael
Buiten trouwceremonie bij Slot Doddendael

Stap 5: De juiste Leveranciers – een cruciale keuze

Van fotografen tot bloemisten, kies leveranciers die passen bij jouw stijl. Lees reviews en vraag om aanbevelingen. BEST DAY EVER Events kan je begeleiden in het selectieproces om ervoor te zorgen dat je de beste keuzes maakt.


Stap 6: Stralend in jouw outfit

Neem de tijd om de perfecte outfit te vinden. Profiteer van sales aan het einde van het seizoen om een prachtige jurk voor een goede prijs te vinden.


Stap 7: De uitnodigingen – maak ze persoonlijk

Je uitnodigingen zijn de eerste indruk van je bruiloft. Kies iets dat jullie als stel weerspiegelt. Save the date kan zeker digitaal verstuurd worden. Uitnodigingen op maat, denk aan kalligrafie of bijzondere tekeningen maken zeker een onvergetelijke indruk. Wellicht is wedding website iets voor jullie? Wisten jullie dat bruidsparen dat BEST DAY EVER Events boeken als ceremoniemeester of weddingplanner eigen wedding website aangeboden krijgen?


Stap 8: De kleine details – ze maken het verschil

Van tafelschikking tot muziek, elk detail telt. Maak een lijst en vink af. BEST DAY EVER Events kan helpen bij het organiseren en coördineren van deze details, zodat alles perfect is op je grote dag. Gebruik 'bruiloft checklist' van Girls of honour voor een complete gids.


Stap 9: Het draaiboek – voor een vlekkeloze dag

Een goed geplande dag zorgt voor minder stress. Maak een draaiboek en deel dit met je leveranciers. BEST DAY EVER Events kan een gedetailleerd draaiboek maken en ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt. Lees onze blog met tips voor de ceremoniemeester


Stap 10: Geniet met volle teugen

Je bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Geniet van elk moment!

Groepsfoto bruiloft
Groepsfoto bruiloft

Het plannen van je bruiloft kan net zo leuk zijn als de dag zelf. Met deze stappen maak je er een onvergetelijke ervaring van. Volg ons op instagram en blogs voor meer inspiratie en advies, en begin met het realiseren van jouw droomdag!


Foto credits: Marielle Kokke