Bruiloftstrends 2024: Top 10 Trends Om Op Te Letten

Het bruiloftsseizoen van 2024 is in aantocht, en met de nieuwe trends en stijlen wil je zeker op de hoogte zijn. Of je nu jouw grote dag plant of gewoon geïntrigeerd bent door de nieuwste bruiloftstrends, dit is wat 2024 te bieden heeft:

 • Duurzame Bruiloften:
  Steeds meer bruidsparen kiezen voor lokaal geproduceerde bloemen, eco-vriendelijke decoraties, foam free installaties en vintage bruidsjurken. Deze trend van duurzaamheid in bruiloften is een reflectie van een groeiend milieubewustzijn.
 • Intieme Bruiloften:
  De charme van micro-bruiloften zet voort. Deze kleinschalige ceremonies, vaak met alleen naaste familie en vrienden, bieden een persoonlijke touch. Ontdek inspiratie voor een intieme huwelijksbeleving.
 • Bruiloftstechnologie:
  Livestreams, digitale uitnodigingen en zelfs tools zoals ChatGPT voor het perfectioneren van toespraken maken hun opmars. Bovendien bieden wij bij BEST DAY EVER Events een gepersonaliseerde trouwwebsite voor elk paar dat kiest voor onze planning services.
 • Bruiloften in de Natuur:
  Buitenbruiloften, of het nu in een bos op eigen locatie of op het strand is, blijven een topkeuze. Deze locaties passen ook naadloos in de duurzaamheidstrend.
 • Kleurrijke Decoraties:
  Ingezet in 2023, deze trend van levendige en monochrome bloemstukken blijft groeien.
 • Herfst- en Winterbruiloften:
  De koudere maanden worden nu de go-to voor veel bruidsparen, met locaties als Slot Doddendael, Landgoed Rhederoord, Landgoed Groot Warnsborn en Kasteel Wijenburg als topkeuzes.
 • Persoonlijke Details:
  Van op maat gemaakte decoraties tot live muziek met persoonlijke liedjes, bruidsparen willen dat hun dag uniek aanvoelt.
 • Diversiteit en Inclusiviteit:
  De bruiloftsindustrie omarmt nu alle culturen, tradities en identiteiten, met diensten die iedereen kunnen aanspreken.
 • Gastervaring:
  Interactieve foodstations, live entertainment en speciale activiteiten houden de gasten geboeid. Denk hierbij aan een audio-gastenboek, mini-portretten van alle aanwezigen, het creëren van persoonlijke kunstwerken, complimentendames, en meer.
 • Weekend Bruiloft:
  Steeds meer koppels kiezen voor uitgebreide vieringen die een heel weekend duren. Mede hierdoor zijn koppels actief op zoek naar locaties die dit soort weekendvieringen kunnen faciliteren. Laat je inspireren: wedding weekend in Spanje of Peaky Blinders thema voor pre-wedding diner bij Landgoed Rhederoord.

Plan je droombruiloft met BEST DAY EVER Events

Het plannen van je bruiloft kan overweldigend zijn. Laat ons team van experts bij BEST DAY EVER Events je helpen. Of je nu droomt van een milieuvriendelijke ceremonie of een weekendlange viering, wij hebben de ervaring en passie om je visie tot leven te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op en begin met het plannen van de bruiloft van je dromen!

Foto credits: Madame Poppy, Mon et Mine, Sonja Koning en Eppel fotografie